« Terug naar projecten overzicht

Tilburg DC 5 behaalt BREEAM 'very good' certificaat

Tilburg DC5.jpg

Bedrijventerrein Vossenberg West II heeft er een duurzaam en gezond distributiecentrum bij. Tilburg DC 5 heeft het BREEAM-NL oplevercertificaat ‘very good’ behaald. Naast de rol als BREEAM Expert vervulde M3E bij dit project ook de rol van WELL AP bij de certificering volgens de WELL Building Standard™.

Op bedrijventerrein Vossenberg West II is een duurzaam en gezond distributiecentrum opgeleverd. Onlangs heeft Tilburg DC 5 het BREEAM-NL oplevercertificaat ‘very good’ behaald. Naast de rol als BREEAM Expert vervulde M3E bij dit project ook de rol van WELL AP bij de certificering volgens de WELL Building Standard™. Deze focus op zowel duurzaamheid als gezondheid heeft geresulteerd in een nominatie voor de MIPIM Awards 2019 in de categorie Best Industrial & Logistics Development.

Duurzame maatregelen

Om tot de BREEAM score te komen, zijn er diverse maatregelen doorgevoerd. Op het gebied van energie is er gekozen voor een VRF warmtepompsysteem voor het kantoor, zijn de luchtbehandelingskasten voorzien van WTW en hoog rendement. Het kantoor en de hallen zijn allen voorzien van LED verlichting met aanwezigheidsdetectie.

Alle water verbruikende voorzieningen zijn waterbesparend uitgevoerd en er zijn maatregelen genomen om waterverspilling door lekkage te minimaliseren door magneetkleppen in de sanitaire ruimten die zijn gekoppeld aan bewegingssensoren en is de hoofdwaterleiding voorzien van lekdetectie.

Om de ecologische diversiteit van het terrein te stimuleren zijn o.a. de volgende maatregelen getroffen: div. vrucht- en besdragende planten die als voedselbron voor vogels dienen, vogel- en vleermuizenkasten, insectenhotels en bloemrijke beplanting voor insecten, dagvlinders en bijen.

Tilburg DC5 warehouse

Gezondheid

De WELL Building Standard™ is origineel ontwikkeld voor kantooromgevingen. Dit pilotproject dient om de lat hoog te leggen voor logistiek vastgoed met betrekking tot de gezondheid en welzijn van de werknemers. Om de nadruk te leggen op gezondheid was er extra aandacht voor schone lucht, thermisch comfort, daglicht, gebruik van natuurlijke en gezonde materialen zonder schadelijk uitstoot, etc.

Blikvangers in het gebouw zijn de groene wand en het extra grote daklicht in het warehouse. Wat ook direct opvalt, is het hoge lichtniveau in de hal. De zonnepanelen die aan de westzijde van het daklicht zijn opgenomen leveren de groene stroom naar de laadpalen voor elektrische auto’s.

Tilburg DC5 kantoor

Labels
Subsidie Advies
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven