« Terug naar projecten overzicht

Hooghe Clock te Den Bosch

Hooghe Clock te Den Bosch_16-9.jpeg

Woningcorporatie Mooiland is eigenaar van het wooncomplex Hooghe Clock in Den Bosch waar voornamelijk ouderen op zeer hoge leeftijd wonen. Een deel van het complex is toe aan omvangrijke onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. M3E zal voor Mooiland als kostenadviseur deelnemen in het ontwerpteam en…

Locatie 's-Hertogenbosch
Type Wonen (zorg)
Soort Verduurzaming & Renovatie
Fase Schets Ontwerp tot en met Realisatiefase
Omvang 13.600 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2021 - heden
Omschrijving

Sinds enkele jaren is woningcorporatie Mooiland eigenaar van het wooncomplex Hooghe Clock in Den Bosch. Het complex bestaat uit drie delen: het linker blok welke volledig is verhuurd aan zorginstelling Vivent en het midden- en rechterblok met diverse sociale huurwoningen. Het middenblok is als eerste toe aan omvangrijke onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.

Voor de bewoners van het complex (veelal ouderen op zeer hoge leeftijd) zijn de meeste werkzaamheden zeer ingrijpend. Zij worden tijdelijk uitgeplaatst zodat de woningen een inwendige renovatie kunnen ondergaan. De verouderde elektriciteitsinstallaties en watervoorziening moeten worden vervangen en ook brand- en legionella-veiligheid zijn onderdeel van het project. Daarnaast zal ook het exterieur en interieur een upgrade krijgen.

Vanwege deze kwetsbare bewoners bestaat een goed projectresultaat niet alleen uit een gebouw met een afgesproken eindkwaliteit, maar ook een goede relatie met de bewoners en gebruikers. Daarom heeft Mooiland Dura Vermeer aangesteld als ketenpartner en aannemer. Dura Vermeer zal bij dit project Mooiland zoveel als mogelijk ontzorgen door de communicatie op zich te nemen met de bewoners, architect en alle andere betrokken partijen. Gezamenlijk hebben zij een projectplan opgesteld.

M3E zal voor Mooiland als kostenadviseur deelnemen in het ontwerpteam en zo een proactieve rol spelen in de kostenbewaring. Hierbij gaat het niet alleen om bouwkundige kosten maar ook die van alle installatie-, brandveiligheid- en duurzaamheidskosten.

Dura Vermeer heeft onlangs, tijdens de SO-fase, de conceptraming opgesteld. M3E heeft vervolgens deze raming beoordeeld en aangescherpt waar nodig. Tijdens de VO- en DO-fase zal M3E al in een eerder stadium aansluiten. Wij zullen bij het opstellen van de ramingen al een actieve rol spelen om zo sneller tot een volledigeraming te komen. M3E kijkt hier niet alleen naar prijs maar zal ook alternatieve mogelijkheden voorstellen.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Wonen
Zorg

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven